I vi ćete biti moj narod, a ja vaš Bog

Izdvojeno


Dan mladih u BC Zagreb

Dan mladih u BC Zagreb

Baptistička crkva Zagreb se već tradicionalno, druge nedjelje u mjesecu lipnju, pridružila svjetskoj baptističkoj obitelji u molitvi za djecu i mlade. Kroz bogoslužje je vodio Filip Grujić, pomoćnik pastora koji je i glavni nositelj rada s mladima u BC Zagreb. U proslavljanje Gospodina kroz pjesme zajednicu su najprije uveli njezini najmlađi glazbenici i pjevači koji se okupljaju u Stvaraonici, a zatim su preuzeli mladi predvođeni Sarom Mršić. Vrijeme molitve je posebno posvećeno zahvali za djecu i mlade, te usrdnoj molbi Gospodinu da ih zaštiti i očuva na putu vjere.

Opširnije...

Proslava dana Crkve u Maksimiru

Proslava dana Crkve u Maksimiru

Ove, 2018. godine Baptistička crkva Zagreb je odlučila da će, u skladu sa vizijom otvorene crkve, iskoračiti i proslaviti Dan crkve, Pedesetnicu, nešto drugačije nego do sada. Blagoslovljeni smo i zahvalni Gospodinu što naša sestra Lidija MacKenzie ima tako veliko srce gostoljubivosti da je spremna ugostiti, ne privi puta, i cijelu crkvu odjednom.

Opširnije...

Izabran pomoćnik pastora BC Zagreb

Izabran pomoćnik pastora BC Zagreb

U nedjelju 22.4.2018. u BC Zagreb je bila Izborna skupština za pomoćnika pastora. Kandidat je bio mladi čovjek, tridesetogodišnjak, Filip Grujić. Vodstvo ga je prepoznalo i kandidiralo, a crkva je odlučila. Filip Grujić je izabran za pomoćnika pastora BC Zagreb na iduće razdoblje od 4 godine.

Opširnije...

Krštenje - ožujak 2018.

Krštenje - ožujak 2018.

„Krstim te u ime Oca, Sina i Duha Svetoga Amen“

Tim riječima je pastor Baptističke crkve Zagreb Ivica Horvat 18.3.2018. obavio čin krštenja nad sedam osoba koje su prihvatile Isusa Krista za Spasitelja, svjedočile svoju vjeru u Boga i oproštenje grijeha, te tako krenule sa Kristom u novi život. Uvijek je na ohrabrenje čuti svjedočanstva ljudi koje je Bog dotaknuo u njihovom stvarnom svijetu. Čudni su putovi Gospodnji, a mi smo bili svjedoci njihovih susreta sa Bogom.

Opširnije...

Rukopolaganje pastora Ivice Horvata

Rukopolaganje pastora Ivice Horvata

Slugo Gospodnji Ivice Horvat, u ime Isusa Krista proglašavam te pastorom Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj da obavljaš propovjedničku i učiteljsku službu, te da obavljaš sve obrede unutar Saveza BC. Ovim imenovanjem stječeš sva prava i obveze pastora Saveza BC u RH. Ujedno te proglašavam i pastorom BC Zagreb da obavljaš povjerenu ti službu na slavu Boga Oca, Sina i Svetoga Duha. Amen.

Ovim riječima je tajnik Saveza Baptističkih crkava u RH, pastor Željko Mraz rukopoložio 25. veljače 2018. godine Ivicu Horvata za pastora Baptističke Crkve Zagreb.

Opširnije...

Krštenje - studeni 2017.

Krštenje - studeni 2017.

Novi prostor, novi početak i novi život u Kristu. Nakon uređenja glavne crkvene dvorane, u BC Zagreb je 19.11.2017. održano krštenje. Bilo je to zajedničko bogoštovlje krštenja BC Zagreb i BC Dubrava.

Naša zajednica je obogaćena za još jednu sestru, Manuelu. Svoj život je predala Gospodinu još prije nekoliko godina, ali životne okolnosti su joj bile takove da je tek sada konačno i sa radošću krštenjem potvrdila svoju vjeru u Krista uz prisustvovanje svoje najuže obitelji.

Opširnije...

Uređenje glavne dvorane

Uređenje glavne dvorane

O uređenju glavne crkvene dvorane BC Zagreb govorilo se već godinama. Još prije desetak godina crkveno vodstvo je za izradu idejnih rješenja uređenja dvorane angažiralo nekoliko arhitektonskih ureda koji su predložili različite varijante i pristupe u uređenju prostora. Nakon izrađenih idejnih rješenja, a zbog sve izraženije krize u graditeljskom sektoru, planovi za uređenje su stavljeni na stranu i odlučeno je pričekati 'godinu-dvije'.  

Tijekom 2014. godine ponovno se aktivira ideja uređenja, te tadašnji pastor Zdenko Horvat vrlo aktivno pokreće sve aktivnosti vezane uz rad na dvorani. Nakon njegove smrti privremeni pastor Željko Mraz također potiče i ohrabruje intenzivne pripreme za realizaciju projekta.

Opširnije...

Izabran novi pastor BC Zagreb

Izabran novi pastor BC Zagreb

Za Baptističku crkvu Zagreb 2017. godina je bila izborna godina. Nakon što je naš dotadašnji pastor Zdenko Horvat otišao svome Gospodinu (2016. godine), crkva je kroz post i molitvu razmišljala o novom pastoru. U proljeće se pristupilo kandidaciji, a 14.5.2017. je bila Izbora skupština.

I kao što je naš starješina i vršilac dužnosti pastora do Izborne skupštine, pastor Željko Mraz objavio nakon izbora: Duh Sveti i mi smo izabrali brata Ivicu Horvata za pastora BC Zagreb za iduće razdoblje od 4 godine.

Opširnije...

Baptistička crkva Zagreb